We zijn er weer bij! Toetsen en Examineren in het Hoger Onderwijs

Knipsel

Hét jaarlijkse toetscongres voor Hogescholen en Universiteiten vindt dit jaar plaats op 26 en 27 maart.

Tijdens het congres organiseren onze toetsdeskundigen Jolanda Soeting en Willemien Uil een bootcamp over ‘het kiezen en implementeren van de juiste toetsvormen’ .

Steeds vaker horen we de term toetsmix, bijvoorbeeld in relatie tot het toetsprogramma. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wat is eigenlijk het voordeel van het variëren met toetsvormen? En als het over (nieuwe) toetsvormen gaat, welke toetsvormen bedoelen we dan en wat onderscheidt toetsvormen van elkaar? In deze bootcamp krijg je een antwoord op deze vragen, gaan we in op de sterke en zwakke punten van diverse toetsvormen en gaan we in de praktijk met de toetsvormen aan de slag. Met behulp van een goede indeling wordt het makkelijker een geschikte toetsvorm te kiezen. Daarnaast kijken we naar het effect van de manier van afnemen en de manier van beoordelen op de toetsvorm. Aan het eind van de bootcamp heeft iedereen aan den lijve een (nieuwe) toetsvorm ervaren.

Wil je ook deelnemen? (Helaas is de bootcamp volgeboekt, update 22-2-2019) Kijk dan op de site van Toetsen & Examineren in het HO 2019 voor meer informatie of om je in te schrijven.